tisdag 1 juli 2008

rabarberpaj

frågan var ju var man börjar efter ett längre uppehåll i bloggandet och svaret blir med receptet på den absolut godaste rabarberpajen som bakades här i mjuhuset i går! God och lättlagad dessutom!

Rabarberpaj:
150 g smält smör
1 dl socker
1 ägg
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
rörs bara ihop och trycks ut i en pajform
½ l rabarber
½ dl socker
kokas ihop lite beroende på hur mosigt man vill ha det och hälls över pajbotten
2 dl gräddfil (jag tog 1 dl kesella/kvarg och 1 dl gräddfil)
½ dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
rörs ihop och hälls över pajen som gräddas i 175 grader i 30-40 min tills kanten fått färg.
och naturligtvis ska det ju vaniljsås till!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Aha! Ett recept på rabarberpaj jag inte känner igen. Det ska testas! Har en egen favorit :-) Kanske kan detta bli ännu en variant?

Anonym sa...

*antecknar*

Ska testas i veckan! Låter och ser urgott ut, så slipper den taniga rabarberskörden ute i trädgårn gå till spillo också =)

Kram