söndag 18 maj 2008

*brrrrr*

ute har det ljusnat och det är inte mer än några enstaka plussgrader, snart är nattskiftet till ända och jag behöver inte tänka jobb på ett tag igen, bara åka hem och pussa på familjen och sen krypa ner under täcket ett par timmar.
det bästa med nattjobb är att få åka hem och sova tills man vaknar utvilad och utan väckarklockor. jag är verkligen ingen morgonmänniska och därför har nattjobbet passat mig så bra men tyvärr är det lite trassligt i kombination med barn.

om två veckor börjar "sommarlovet" i mjuhushållet,
två dagisfria månader.
och sonen vet exakt vad det går ut på, det här med sommarlov,
på sommaren ska han nämligen
bada varje dag (plastbassäng eller strand!)
vara ute i trädgården och leka (i och utanför bassäng)
cykelpromenader och picknick varje dag
glassätande på stan

och om två veckor börjar alltså den här efterlängtade ledigheten.
jag borde väl börja förbereda honom på att det kan dröja innan sommarvärmen är här?
*brrrr* jag har kännt mig frusen i en vecka nu, det tar timmar innan jag tinat upp bara för att jag fört ut soporna eller rört mig mellan bilen och ytterdörren. glass och bad känns lika avlägset som... jaaa... vinterbadande.
så ska vi stå fyra timmar ute på hantverkarbasar nästa lördag så blir det nog fyrdubbla vinterkläder och spetsat kaffe i termosen om jag ska överleva. usch. hoppas verkligen det blir varmare än vi haft i veckan. och gärna någotsånär vindstilla, tack!

med varning för att jag nog inte kommer vara så duktig bloggare den närmsta veckan.

3 kommentarer:

Mirre sa...

Jag har lagt in en beställning på sol och varmt till lördagen, men får se hur det går, kanske nån som är mera tjomis med vädergubben borde göra det istället?! Sova tills man vaknar låter underbart, här har vi ju vår mänskliga väckarklocka som piper klockan sex varje morgon oavsett vad... Vi har fortfarande inte hittat hans snoozeknapp :-)

Anonym sa...

Här är det också kallt så jag säger detsamma, brrr...Jag som smörjde in mig med solkräm och hade bikini på mig för ett tag sen!

HellaBella sa...

Hittade hit via Trulsan, som pratat varmt om dina väskor. Kanonfina!