lördag 22 mars 2008

filt

Nu var filten överräckt till lilla kusinen så här är bilden. Det blev alltså inga småkläder, hopplösa tygbutiken *morr* här i stan hade inget i muddväg alls, inga färger att välja mellan så jag blev ordentligt sur -igen- och gick hem och grävde bland tygerna på vinden och hittade det här underbara djungeltyget med elefanter, zebror och giraffer som jag sparat.
Den som fått barn vet att något man får i mängder är just filtar, varför vet jag inte, så bara är det. så naturligtvis skulle jag sy en filt!
På undersidan är härlig grön fleece och efter ännu ett frustrerande besök till tygbutiken-som-inget-har hittade jag den perfekta färgen till kantbandet på en tygkasse från missionsloppis.

Men nu har jag hittat en tygbutik på nätet som har allt jag kan önska. *jublar*3 kommentarer:

chatarina sa...

En mysig filt är ALDRIG fel! Jättehärligt mönster!
Ett tips:
Världens underbaraste och mjukaste muddväv hittar du på www.e-slojd.se
Det är bara att maila så får man hur mycket tygprover som helst! Gratis!Muddväven är som tjockare trikå så den går det att sy mysiga mössor, tröjor och byxor av oxå!!!
Jag har sytt några randiga mössor med det tyget, rotar du lite så hittar du bild på http://gardet.blogg.se/projekt

Mirre sa...

Härlig filt, jag har i mina gömmor påslakan och dynvar för barn i likadant tyg fast i illgrönt. Har länge funderat om jag har hjärta att klippa och sy av det eller inte, men kanske jag ändå vågar!

Soffy sa...

Hej tillbaka bloggvännen! Så fin den blev! Det är bra att spara på tyger, man vet aldrig vad de får för användning!
Och vilket fint förkläde, det måste ha gjort succé!