torsdag 8 januari 2009

denna dagen

den här dagen bara försvann i en blinkning, plöstligt är det bara mitt i natten och man sitter på jobbet och undrar vad det var som hände och om det faktiskt kan stämma att nu bara återstår en, två.. TVÅ??? vardagar och sen ska det firas födelsedag i mjuhuset.
jag har beställt en bok åt maken och nu håller jag verkligen tummarna för att den ska hinna fram i tid också. jag skulle så gärna hitta på något annat än en bok, det blir alltid böcker. och ideer finns det ju gott om men jag hinner ju aldrig förverkliga dem!
vad köper ni åt era respektive?
Uppdatering: boken kom på posten idag, Den hemlige kocken, och efter att ha ögat igenom den så vet jag den är perfekt, precis en sån bok som maken gillar. skönt att den hann fram i tid. nu ska bara fyraåringen och jag ut och handla lite ritgrejer också så kan kalaset börja! men goda ideer tas fortfarande emot för det lär ju inte bli sista presenten..

jag hann få mig tre timmars sömn efter jobbet i morse, sen var det bara att snällt masa sig ur sängen och åka in på tillväxtultra som jag hade blivit remitterad till. och allt såg ju fint ut. nummer tre växer som han ska, han är t o m aningen större än beräknat och blodflöde och fostervattensmängd och allt sånt var bra. det är bara jag som är mager. så nu tänker jag sluta stressa över om jag går upp tillräckligt eller inte, läkaren är inte orolig och lillen mår fint, det är huvudsaken.
gissa att det var skönt att få komma hem och krypa ner under täcket sen igen.

och så var det ju det där med att jag skulle pysselkoncentrera mig på att klä om barnvagnen och nåt annat som jag inte just nu kan komma ihåg...
hah! häromdan kom jag över en kasse restgarner i så härliga färger att jag bara inte kunde låta bli. mormorsrutor! men bara en filt till vagnen. problemet med att jag hatar allt eländigt trådfästande och monterandet har jag dessutom hittat en lösning på! eftersom själva garnet inte kostade mer än en kopp kaffe så kan jag istället betala någon för att göra tråkjobbet åt mig och jag vet det perfekta stället att vända mig till.
till vagnen jagar jag tyg men det är svårt. jag hade tänkt mig manchester som töjer lite men har inte ännu hittat rätt nyans, inne i vagnen blir det sen något mysigt retrotyg ur samlingen.
bara sex jobbnätter kvar! otroligt va snabbt tiden går.

men, som sagt. tiden går snabbt och det är massor som ska hinnas med före bf.

8 kommentarer:

Mirre sa...

Vad skönt att läsa att allt är bra med nummer tre! Att låta nån annan göra tråkjobbet med filten låter ju helt briljant, jag har ju en på gång jag också men jag tänker fuska och slarvfästa trådarna och sen göra tygbaksida till filten så de inte märks :-)!

Articuno sa...

Jag brukar köpa böcker (som han inte läser), filmer (som han inte ser) och kläder (som han inte tar på sig). I år fick han en dags folkrace (åka fort som sjutton i en gammal bucklig Volvo).

Fru Mju sa...

Mirre: jo, jag blev ju inspirerad av din idé men när jag ser härvan av trådar så vet jag med mig själv att jag inte ens fixar ett fuskjobb ;)
Articuno: jo, jag läste och racet hos dig, rolig idé!

Paus i skärgarden sa...

Det blir mest böcker, filmer eller kläder. Hoppas att ni får ett roligt kalas!
/Päivi

mezt sa...

jag köper typ tråksaker som tröjor, byxor, björn borg-kallingar... ja, kläder helt enkelt. men han brukar gilla´t :D

Johanna sa...

Bra att ni mår bra!

med den boken så tar CM-besöken mycket längre då man skall läsa allt det finstilta ;) Passar nog bra till din gubbe...

Vi hörs!

Anonym sa...

Så skönt att lillen mår bra - och att du gör det också! Nu har jag äntligne hittat en baddräkt, och en gördel som såg bekväm ut. Hoppas att ryggen kan lindras lite! Kram!

Articuno sa...

Jag har nyligen läst Den Hemlige Kocken och har förändrat kylskåpsinnehållet väääldigt mycket efter det kan jag säga. Bra och nyttig bok!