måndag 8 december 2008

denna dagen

måndagen gick fortare än kvickt och det är redan tisdag. jag har varit på kontroll och äntligen har vikten börjat gå åt rätt håll. jag hade redan börjat stressa men nu har det tydligen svängt och vågen visade på +2,4 kg på de två veckor som gått sen sista kontrollen i vecka 26 då jag allt som allt bara hade gått upp +400 g under graviditeten.
nu oroade de sig istället över mitt hb som trots järntillskott fallit till 101, så här i veckan måste jag hitta tid att ta mig till sjukhuset och få det utrett så min bm slipper oroa sig även om mitt hb under tidigare graviditeter gjort samma djupdykning kring de här veckorna.

Att göra-listan har krympt lite och jag har ännu inte börjat stressa,
det jag inte hinner eller orkar göra så måste vara ogjort.
helt enkelt.
i helgen hängde jag upp julgardinerna i köket. ostrukna. men det blev snyggt och ombonat ändå och nu sitter jag och fantiserar om att gjuta bänkskivorna till köket och badrummet i betong eftersom jag inte hittar något i handeln som jag gillar. i köket har vi ytor av värmebehandlad, svartbetsad och vaxad stavlimmad björk som snabbt började se eländiga ut och borde bytas ut och nu har vi lite tittat på utbudet. ska lägga fram projektförslaget för maken och låta honom smälta det först bara men jag tror betong kan vara ett snyggt alternativ.
men, nog renoveringsfantiserat och till
listan:

i veckan:
fixa färdigt årets samlade bilder av ungarna i PS.
ta årets julbilder av ungarna samt beställ i lagom god tid?
julfest på dagis onsdag
julmarknad i helgen...
stöpa ljus
julklappar!

följande vecka:
julklappar innan allt tar slut i hyllorna?
baka jullimpor och mazarinkakan
fixa morotslådorna och lägg upp fötterna


-var det nån som sa städa??? hahahhahhahahha

3 kommentarer:

M sa...

Städa lagom, dammtorka där det syns (typ tv:n). Jag tycker att du gör helt rätt i att det som hinns med det hinns med och resten ordnar sig nog.

Skönt med bra sjukvård i alla fall, så att man får reda på vad som pågår och så man kan göra något åt det. Lycka till!

Anonym sa...

Skönt att du tjockar på dig lite i alla fall! Ta det lugnt med allt julstök, själv ska jag baka saffranslängder idag men först: ischoklad & en liten powernap. Det brukar vara svårt att komma till ro, men jag måste verkligen om jag ska orka! Skönt att få kolla hb, jag får se vad mitt ligger på nästa vecka.
Och du, din idé med köksbänkarna låter ju jättefint, men lova mig en sak; EFTER JUL!

Fru Mju sa...

Soffy: lovar och svär, inga betongprojekt före jul :)