Soffie ville ha receptet på morotslådan som hör till vårt julbord. .Vanligtvis lagas den med morotspuré och mannagryn, den som hellre vill ha det receptet kan säkert Googla fram ett. Min morotslåda vill jag ha lite mer struktur i så jag använder råriven morot och risgryn enligt följande recept:
koka risgrynsgröt på 1½ dl grötris,
-först kokar jag i ½ l vatten med en grönsaksbuljonstärning och tillsätter sen ½ l mjölk
riv 500 g morötter, jag brukar ta de saftigaste ekologiska jag hittar
Blanda den färdiga gröten med morötterna samt
2 ägg
50 g smör
1 msk sirap
vitpeppar och skorpsmulor (smaka av med salt om det behövs)
lägg i en ugnsform och grädda i 200 grader 40-60 min (beroende på om man gräddar i en eller två formar)
jag brukar lägga några klickar smör och strö tjockt med skorpsmulor ovanpå innan jag lägger i ugnen, då ser man när den fått bra färg och är färdig. I år gjorde jag en dubbelsats eftersom jag gör den till min mammas julbord också (så fotot är alltså av en dubbelsats).
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Å tusen tack!Detta ska jag prova.
GOD JUL till dej!!!
Skicka en kommentar