när sommaren pausar känns det bra att hitta en jästbit i köket. det här brödet nästan bakar sig själv och gott är det också. namnet kommer av att det ursprungliga receptet använde solrosolja och solrosfrön men så här blir det godare, tycker jag:
Solbröd 2 stora limpor:
5 dl mjölk
50 g smält smör
50 g jäst
2 msk socker
2 tsk fänkol
5 dl vetemjöl
blandas och får jäsa upp lite
2 tsk salt
1 dl hackad mandel (nötter, solrosfrön..)
1 dl havregryn
5-6 dl vetemjöl
penslas med uppvispat ägg och så brukar jag strö sesamfröm på.
gräddas i 200 grader i 25-30 min
torsdag 4 juni 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Mmm baka bröd är härligt. Dessutom luktar det så gott också. Evigheter sedan jag bakade bröd. Försöker ju ge fan i att äta sådant så långt som möjligt också...
Skicka en kommentar