lördag 23 februari 2008

Grönsakslasagne


Vi äter på tok för lite grönt i vår familj och det är lite skrämmande eftersom vi tills vi fick barn knappt åt kött alls. Nu skärper vi oss och lagar vegetariskt en dag i veckan och ser hur det börjar rulla därifrån.
Bjuder här på min godaste vegetariska lasagne, vi har precis kalasat på den och det finns över tills i morgon också. Det ursprungliga receptet hittade jag i tiderna i tidningen Gott och Grönt och har ändrat på det lite vartefter så det blivit mitt eget.

Röd sås:
2 morötter
1 aubergine
1 zucchini
2 lökar
5 klyftor vitlök
2 msk sweet chilisås
1 brk tomatkross + 1 msk tomatpuré
1 dl grädde
½ tärning kycklingbuljong
½ tsk råsocker
1-2 msk malen svartpeppar
3-4 msk basilika
1 dl rödvin

bechamelsås:
50 g smör
1 dl vetemjöl
1 l mjölk
muskot
riven ost

annan fyllning:
150 g djupfryst spenat
100 g smulad fetaost

lasagneplattor + ost

såserna kokas ihop och sen varvas allt på lasagnevis och i ugn 225 grader i ½ timme.
gott!

5 kommentarer:

Soffie sa...

MUMS va gott det lät!
Som vanligt ett gott recept från dej,har redan kopierat det så jag kan laga det nån kväll.Tack för det!
Ha det bra du och killarna den sista veckan i februari!

Anonym sa...

tack för receptet! vi gjorde gratängen idag. det blev dock utan vin och aubergine och med grönsaksbuljong istället för kycklingbuljong.
verkligen hur gott som helst! :)
kram gamla brevis-sandra.

fru mju sa...

Sandra: jag anade att du skulle nappa på det men inte att du skulle göra det SÅ snabbt! :-) kul att det smakade! kramen

yllet sa...

Mmm låter smarrigt!! :) Vi har i rätt mycket grönsaker i maten tror jag men vi har blivit väldigt dåliga på grönsaker TILL maten. Det är synd för en riktigt god sallad är ju fantastiskt gott!

Soffy sa...

Din blogg är ABSOLUT inte unkeldunkel, den är finfin och grön och härlig! Jag tycker den passar så bra till ditt sätt att skriva. Kram!