måndag 21 januari 2008

to do

Min käre bror Elmontör kom förbi här i helgen och vi satt vid kaffebordet när Superhjälten kom rusande: "HEJ! Du måste lägga lampan där i min toalett! JA? JAAAA!" och när han var säker på att meddelandet gått hem så rusade han iväg igen.

Ni har säkert hört talas om människor som flyttar in i hus innan allt är 100% klart och sen kommer aldrig de där tak- eller golvlisterna på plats förrän ungarna typ konfirmeras eller tar studenten? Vi känner en familj som levde ett antal år utan handtag på dörrarna och det tyckte vi var hysteriskt roande under tiden vi renoverade.

När vi flyttade in hade renoveringen redan dragit ut på flera år eftersom vi gjorde det mesta själv med svärfars hjälp och allt var långt från klart. Jag var gravid och hade besvär med sammandragningar, den nya pannan hade fått spunk och det var 16 grader i huset. Följande morgon kom reparatören och samtidigt kom rörmokaren och installerade dusch och kopplade tvättmaskinen. Senare i veckan kom en elmontör på snabbvisit och kopplade spis, ugn, kyl och diskmaskin.

Det var ingen lyxtillvaro men det var eget och på kvällarna låg vi och myste på en madrass på vardagsrumsgolvet medans vi tittade på gamla videofilmer eftersom TV-antennen aldrig blivit kopplad den heller.

Visst har det hänt ett och annat sen vi flyttade in men vissa saker har bara vi vant oss vid och en av dem är det här med elen och avsaknaden av brytare och taklampor. Lite genant blir det ändå när man har gäster och det är kolmörkt på toaletten. Men nu är det alltså på g, nödvändiga attiraljer införskaffade som synes!


Andra förestående projekt i huset:

*Härliga svärfar kom med bastupanel förra veckan, kanske vi småningom får inviga vår alldeles egna bastu???

* Det som enligt ritningarna skulle bli ett stereohörn men som bara blivit ett trist oanvänt hörn utan vare sig stereoanläggning eller skivsamling ska nu bli ett miniatyrbibliotek (och då pratar vi verkligen liiiitet men ändock..) med lite hyllor, en läsfåtölj och så dagtid plats för Superhjältens dator. SPÄNNANDE!

Inga kommentarer: