tisdag 15 januari 2008

bokfemman vecka 3


Temat att tolka i veckans bokfemma är senaste och jag har valt att presentera den senast påbörjade boken, senaste deckaren, senaste loppisfyndet, senast bortrensade boken och senaste lagda bokbevakningen på adlibris.


Min senast påbörjade bok är Extremt högt & otroligt nära av Jonathan Safran Foer. Ända sen boken landade i postlådan i fredags har jag kännt mig väldigt kluven. Jag älskar omslagets framsida men när jag vänder och läser WTC och 9/11 bakpå så vill jag bara spy. Visst, det är ingen dålig bok - men kanske inte riktigt bra ändå och med en sjättedel kvar av boken så väntar jag fortfarande på att den ska gripa tag i mig. Men mest av allt så väntar jag väl bara på att Oskar ska sluta babbla. Som det ser ut nu så kommer jag knappast att behålla boken sen jag läst ut den. Tyvärr. Men jag är glad att jag i varje fall läser igen efter närmare ett halvårs paus. Jag borde väl läsa debuten också innan jag dömer ut författaren helt.


Senaste deckaren var Reginald Hills I minnenas tecken. Efter att i ett par års tid plöjt 2-4 deckare i veckan så blev det totalstopp i höstas en bit in på den här boken, jag antar att min kriminalkvot var fylld?

Senaste loppisfyndet är I huvudet på Tony Parsons, samlade krönikor. Har inte hunnit börja på den ännu.


Den senaste boken jag plockade ur hyllan för att ge plats åt nya var Snön var smutsig av Georges Simenon, den ligger nu överst i en hög Simenon som ska till loppis. Man kan inte behålla alla böcker och med Simenons produktion (närmare 300 romaner och 400 noveller var det väl?) är det ingen idé att ens börja samla.


Den senste lagda bevakningen på adlibris är Fördjupade studier i katastroffysik av Marisha Pessl. Den förväntas (Sunday Telegraph) bli en kultklassiker i stil med Den hemliga historien och Virgin Suicides.


4 kommentarer:

Starka Pippi sa...

Det var tre böcker jag inte har läst, ännu.
Kul tolkning, kreativt!!!

soffie sa...

Bra med nya boktips!!Ska lägga dem på minnet!

yllet sa...

haha! vad roligt! pesslboken håller jag ju på med också, fast på engelska. den är bra med tar tid tycker jag. kanske för jag läser annat emellan..? ;)

fru mju sa...

Yllet: ja, det var faktiskt i din blogg jag såg boken först, "va läser hon för nåt? Special topics in cal.. vaförnåt? den måste jag kolla upp..." :-)