torsdag 17 april 2008

Danskt skvaller i rabatten

Nu kom våren! Jag blir t o m glad av att se kirskålen titta upp vid väggen trots att jag ägnade åtskilliga somrar åt att försöka utrota den. Nu finns det en liten plätt av den gamla kriskålsrabatten kvar under flädern och den stör mig inte längre för den är lätt att hålla ordning på. Faktiskt är den lite charmig sen jag läste att den heter skvallerkål på danska, de tar det mesta med ro, danskarna.
.
På bilden syns hur noggranna de förra ägarna var när de renoverade, de har tydligen målat om husfoten på sommaren och inte brytt sig om att böja undan ogräset :-)
.

Och så har jag ringt frissan också. Äntligen var det gjort, tid för klippning fick jag om 1½ månad!!! Nåja, jag har ju tid på mig att bestämma mig för hur jag vill ha det då..
.

Lillen är redan på bättringsvägen och ingen annan verkar drabbas ännu.
*peppar peppar*

3 kommentarer:

Trulsan sa...

Haha, vi har bedrivit krig mot kirskålen på landet i åratal. Envisast vinner och nu är det mesta borta. Vi gjorde en kirskålspaj i somras bara för att driva med min mamma som hatar kirskål mest av oss alla *s* Men den var rätt god faktiskt. Smakade lite som... spenat. Skvaller, haha bra namn. Sprider sig alltså?

Men du - övervintra pelargoner?? Det var ju avancerat ju. Och vad man ska göra med 200 st småplantor sedan har jag ingen som lest aning om, men killarna är helnöjda att det växer överhuvudtaget. *s*

Kram

Soffy sa...

Ska visst läsa alla inlägg innan jag skickar krya på - önskningar...

Kirskålen, ja den...

Fru Mju sa...

trulsan: kirskålspaj.. det borde man testa!

soffy: ja men nu kom ju krya-hälsningarna riktigt lägligt ändå när storebror gick och blev sjuk :-)